Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- 6 nectarines, coupées en morceaux
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre roux
- 200 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6797 kJ / 1626 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 310 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux cerises
50min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Clafoutis figues-amandes
50min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Far aux abricots
1 godz. 15 min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55 min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min