Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 jaune d'œuf
- 50 g d'eau
- 1 pincée de sel
La crème aux pralines
- 350 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 350 g de pralines roses, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2241 kJ / 536 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
Alternatywne przepisy
Petits flans de carotte
12h
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1h 20 min
Gratin de courge
1h
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min.
Lunettes à la confiture
2 godz. 25 min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15 min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Galette bressane
13h
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15 min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25 min.
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min