Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 jaune d'œuf
- 50 g d'eau
- 1 pincée de sel
La crème aux pralines
- 350 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 350 g de pralines roses, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2241 kJ / 536 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 Std. 25 Min
Gratin de courge
1 Std.
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 godz. 15 min
Bûche aux marrons
1 Std. 40 Min
Quenelles nature sauce nantua
3 godz. 40 min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Tarte aux noix
3 Std.
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 25 Min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 Min
Galette bressane
13h
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min