Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 5 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g de sucre
- 125 g de farine
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1553 kJ / 371 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Mogettes à la charentaise
13 godz. 15 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pruneaux
1h 35 min.
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 godz. 45 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Far aux abricots
1h 15min
Gâteau super pomme
55 min
Far aux pommes
1h
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min