Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 5 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g de sucre
- 125 g de farine
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1553 kJ / 371 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Œufs au lait au caramel
55 Min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux abricots
1h 15min
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Gâteau de semoule
2sa 45 dk
Gratin de poire aux amandes
45min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 Min
Far aux pommes
1h
Flan pâtissier
4h 25 min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min