Wersje kompatybilne
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture pomme-andouille
- 40 g de beurre, et un peu pour les moules
- 500 g de pommes à cuire, coupées en cubes (1 cm)
- 350 g d'andouille, coupée en dés
La sauce au camembert
- 20 g de beurre
- 20 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de lait
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de camembert, coupé en morceaux
Le montage des feuilletés
- 1 pâte feuilletée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1232.3 kJ / 296.1 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30 min
Beurre blanc
25min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce au cidre
20min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Ficelles picardes
2u.
Pain de saumon
1u. 20min
Délice au Carambar
2h 30min
Crème anglaise
10min