Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre, coupé en dés
- 100 g de lait
- 50 g d'eau
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de reblochon sans la peau, coupé en petits dés (½ reblochon)
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, haché
- 100 g de jambon fumé, coupé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1306 kJ / 314 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 Min
Cookies aux olives et au chèvre
30 Min
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Minicannelés au chorizo
12u.
Minicakes chorizo-ciboulette
1 Std.
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Cannelés au jambon
13h
Gougères
45min
Gougères au comté
45min