Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre, coupé en dés
- 100 g de lait
- 50 g d'eau
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de reblochon sans la peau, coupé en petits dés (½ reblochon)
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, haché
- 100 g de jambon fumé, coupé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1306 kJ / 314 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins ciboulette-jambon fumé
45 min
Muffins au crottin de Chavignol
1h
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Minicakes chorizo-feta
35 min
Terrine aux deux poissons
1h
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Minicannelés au chorizo
12h
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Madeleines jambon-comté
1sa 35 dk
Gougères
45 min
Cannelés au jambon
13u.
Gougères au comté
45 min