Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de beurre
- 400 g de pommes, coupées en lamelles
- 75 g de sucre en poudre
- 90 g de farine de blé
- 3 œufs
- 380 g de lait
- 20 g de calvados
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 777.3 kJ / 185.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 62.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Far aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Paris-Deauville
12h
Clafoutis léger aux pommes
50min
Flan aux pommes
50min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Far breton aux pruneaux
1sa 10 dk
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Cuajada aux abricots
50min