Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les palets
- 120 g de beurre doux, mou
- 130 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 170 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de rhum
- 100 g de confiture d'abricots
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 688 kJ / 163 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Ficelles picardes
2 godz.
Soupe de laitue
35min
Poudre au caramel
1h
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12h 30min
Velouté de tomate
30 min
Ginger nuts
1h
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Cramique
2 godz.
Flamiche aux chicons et maroilles
2 godz.
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min