Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (à faire la veille ou au moins 1 heure à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1478.1 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2sa 35 dk
Gâche vendéenne
3h 20min
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Baba au rhum
3h
Speculoos maison
4h 30min
Le macaron caramel
1h 50min
Gianduja maison
4 Std. 25 Min
Aligot
40min
Crème renversée au chocolat
1u.
Tourteau fromager
50min
Cannelés
13 Std. 45 Min
Meringue classique
3 Std. 25 Min