Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache (à faire la veille)
- 225 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en carrés
La génoise
- 4 œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
La mousse aux framboises
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de framboises fraîches
- 70 g de sucre en poudre
- 230 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 70 g de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2405.9 kJ / 574.9 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 Std.
Bavarois pêche et fruits d'été
12 Std. 45 Min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Verano
12 Std. 45 Min
Trianon
3h
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Bavarois à l'abricot
12h
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 Std. 15 Min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.