Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée et la crème pâtissière
- 1 pâte feuilletée maison
- 370 g de lait
- 35 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 2 pincées de vanille Bourbon en poudre
Le glaçage et le montage
- 250 g de sucre en poudre
- 40 g de blanc d'œuf (le blanc d'1 gros œuf)
- le jus d'1/2 citron jaune
- 10 g de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 Std. 30 Min
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Entremets aux deux chocolats
35min
Trianon
3u.
Bûche express au praliné
45min
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10 min
Fraisier
12hod. 45min
Forêt-noire
2 Std. 30 Min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Tarte tropézienne
3u.
Bavarois aux trois chocolats
15ωρ.