Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée et la crème pâtissière
- 1 pâte feuilletée maison
- 370 g de lait
- 35 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 2 pincées de vanille Bourbon en poudre
Le glaçage et le montage
- 250 g de sucre en poudre
- 40 g de blanc d'œuf (le blanc d'1 gros œuf)
- le jus d'1/2 citron jaune
- 10 g de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19h
Couronne de choux aux fraises
2 godz. 30 min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Eclair au chocolat
1 godz. 15 min
Beignets au four
2 godz.
Tarte tropézienne
3h
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Forêt-noire
2 godz. 30 min
Bavarois aux fraises
6h 25 min
Trianon
3h