Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Les macarons
- 130 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 20 g de cacao en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Macarons à la pomme verte
5 godz. 10 min
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Macarons fraise-amaretto
24 Std.
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons chocolat-framboise
27 Std. 45 Min
Macarons au café
24 Std.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Macaron tiramisu
26 Std.
Macarons au citron
12h
Eclair au chocolat
1h 15min