Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée

Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée

4.0 148 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 parts

Składniki

Le biscuit au chocolat
  • 5 œufs
  • 130 g de sucre en poudre
  • 50 g de farine de blé
  • 50 g de fécule de maïs
  • 25 g de cacao en poudre non sucré
  • 30 g de beurre
La mousse au chocolat pralinée
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 150 g de mascarpone très froid
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 20 g de lait
  • 100 g de pâte de noisette
  • pralin pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 2209.6 kJ / 528.6 kcal
Tłuszcz 35.1 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 45.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...