Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit au chocolat
- 5 œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- 25 g de cacao en poudre non sucré
- 30 g de beurre
La mousse au chocolat pralinée
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de lait
- 100 g de pâte de noisette
- pralin, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2209.6 kJ / 528.6 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 Std.
Royal au chocolat
3 Std. 30 Min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche roulée noisette-café
1h 20min
Roulé de speculoos au chocolat
2h 50min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Bûche royale
3h 50min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Entremets aux deux chocolats
35min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Bûche express au praliné
45min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min