Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 4 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2 Std.
Royal au chocolat
3h 30min
Napolitain
73h 40min
Paris-brest
3h 10min
Crème pâtissière
15 Min
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24 Std.
Pain au chocolat
24 Std.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 godz. 15 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min
Macarons au chocolat
24 Std.