Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux en plaquette entière
- farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 36 bâtons de chocolat noir (pour pains au chocolat)
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2013.8 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 192.8 mg
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Petits pains aux raisins
24h
Baguette express
2 Std. 35 Min
Baguette
3小时 45 分钟
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain surprise
24h
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Petits pains au chocolat
13h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 godz. 15 min
Croissant
16h
Baguette viennoise
4hod. 25min
Eclair au chocolat
1h 15min