Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux en plaquette entière
- farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 36 bâtons de chocolat noir (pour pains au chocolat)
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2013.8 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 192.8 mg
Alternatywne przepisy
Panini jambon-fromage
2h 45min
Chausson aux pommes
1 godz. 30 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Croissant
16 godz.
Baguette
3h 45min
Petits pains aux raisins
24h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Petits pains au chocolat
13h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min