Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de farine
- 2 c. à café de levure chimique
- 3 œufs
- 1 yaourt nature (125 g)
- 75 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- du poivre moulu
- 60 g d'amandes décortiquées grillées salées (amandes apéritives)
- 100 g de lardons fumés
- 12 pruneaux dénoyautés de belle taille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2430 kJ / 584 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de châtaigne et poivron
35min
Cake à la saucisse de Morteau
1h
Cake au surimi et à la courgette
1h 5min
Cake vide-frigo
55 min
Cake au camembert et à la poire
1h 5min
Gaufres au beurre demi-sel
1h
Cake pomme-lardons
1 Std. 10 Min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1h 20 min
Cake chèvre et noix
50min
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1h 15min
Cake surprise
2 godz.