Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de farine
- 2 c. à café de levure chimique
- 3 œufs
- 1 yaourt nature (125 g)
- 75 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- du poivre moulu
- 60 g d'amandes décortiquées grillées salées (amandes apéritives)
- 100 g de lardons fumés
- 12 pruneaux dénoyautés de belle taille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2430 kJ / 584 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake au surimi et à la courgette
1 Std. 5 Min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1 Std.
Cake au roquefort et aux poires
1 Std.
Cake vide-frigo
55min
Petits cakes courgette-chorizo
1 Std. 5 Min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 Std. 20 Min
Cake au crabe
55min
Cake au camembert et à la poire
1 Std. 5 Min
Cake chèvre et noix
50 Min
Cake pomme-lardons
1 Std. 10 Min
Cake aux chèvre, raisins et noisettes
45min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1 Std.