Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le plat
- 400 g de poires, coupées en morceaux (2 cm)
- 80 g de biscuits speculoos
- 100 g de pâte de speculoos
- 5 œufs
- 25 g de fécule de maïs
- 125 g de lait
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 988.7 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gratin d'abricots au pralin
30 min
Gratin poire-banane
55 min
Tarte crémeuse aux fraises
2h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Tatin de poires aux speculoos
50 min
Flan pomme-cannelle
45 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Clafoutis aux framboises
45 min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Pasteras aux pommes
25 min
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min