Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le plat
- 400 g de poires, coupées en morceaux (2 cm)
- 80 g de biscuits speculoos
- 100 g de pâte de speculoos
- 5 œufs
- 25 g de fécule de maïs
- 125 g de lait
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 988.7 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Moelleux à la clémentine
50 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Tatin de poires aux speculoos
50 Min
Gâteau fondant aux noix
40min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.
Gratin poire-banane
55 Min
Tarte crémeuse aux fraises
2 Std.
Gratin de poire aux amandes
45min
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.