Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g de noisettes entières
- 3 œufs
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'huile d'olive
- 120 g de bleu d'Auvergne, coupé en morceaux
- 20 g de beurre, pour les plaques
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 373.6 kJ / 89.9 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au crottin de Chavignol
1 Std.
Minicrèmes brûlées au beaufort
3 Std.
Terrine de feta au basilic
3 Std.
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 Std. 20 Min
Muffins pomme-camembert
55 min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1 Std.
JUIN - Mini-madeleines jambon-roquefort - Bruno Dinel
30min
Cake aux 3 fromages
50min
Petits cakes courgette-chorizo
1 godz. 5 min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min
Gougères
45min