Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 aubergines
- 150 g de mie de pain, coupée en morceaux
- 200 g lait froid
- 300 g de fromages corses, type tomme, brebis..., coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 15 feuilles de basilic frais
- 3 œufs
- 20 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 337.5 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2h 30 min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15 min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1h 20 min
Tatin d'aubergine
1h 5 min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1h 20 min
Clafoutis salé à la brousse et aux tomates cerise
40 min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30min
Cannelloni aux blettes
1h 5 min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Tatin de poivron et tapenade
1h 5 min
Gratin d'aubergine au parmesan
1h 30min