Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g de beurre
- 500 g de pleurotes
- 5 brins de persil frais, ciselés
- 20 g de fécule de maïs
- 100 g d'eau
- 150 g de vin blanc sec
- 3 tranches fines de jambon cru, coupées en deux
- 100 g de mascarpone
- 250 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1217.5 kJ / 291.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Crème de courgette au bleu
25min
Menu prêt à l'avance - Velouté de panais au foie gras
1 godz.
Crème de chou-fleur
30 min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Velouté de chou-fleur et foie gras poêlé
35min
Soupe asperge citron
55min
Crème d'asperge au parmesan et jaune d'œuf confit
45 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Velouté de topinambour
45 min