Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di scalogno
- 280 g di salsiccia cruda, spellata e a pezzi (2-3 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- 70 g di funghi misti secchi, ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
- 600 g di acqua
- 350 g di pasta secca, tipo tortiglioni di ottima qualità
- 50 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2644 kJ / 632 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Riso al pomodoro
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 Min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Pasta al tonno e melanzane
30 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Penne al tonno
35 dk