Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- olio di oliva q.b.
- 450 g di pasta secca, tipo penne o altri tipi di pasta simili
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di cipolle, tagliate in quarti
-
15
g di prezzemolo fresco (circa 20 rametti)
lub 15 g di coriandolo fresco (circa 20 rametti) - 340 - 390 g di tonno in scatola, sott'olio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 dk
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Ragù di carne alla bolognese
1sa 30 dk
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 dk
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 Min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 dk
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 dk
Pasta al tonno e melanzane
30 Min
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Insalata di pasta alle verdure
1sa