![Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e peperoncino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F5853F13-70A5-4A54-B38A-8F229C3050F5/Derivates/7C5F0049-A335-40D1-8EF5-D2702653584E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate (opcjonalnie)
- 3 spicchi di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (o 2 piccoli)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2237.2 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 79.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
30 min
Pesto alla genovese
20min
Maionese
5 min
Tagliatelle ai funghi
1 godz.
Farfalle con vongole e pomodorini
Brak ocen
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min
Tiramisù
5u. 40min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1sa 5 dk
Impasto per pizza
1 godz.