Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate (opcjonalnie)
- 3 spicchi di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (o 2 piccoli)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2237.2 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 79.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
30 Min
Tiramisù
5h 40min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 Min
Farfalle ai quattro formaggi
20 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Tortiglioni salsiccia e funghi
35 Min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Penne al tonno
35 Min