Farfalle al prosciutto e piselli

Farfalle al prosciutto e piselli

3.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua + q.b. per cuocere la pasta
    150 g
  • di sale + q.b. per cuocere la pasta
    ½ cucchiaino
  • di Parmigiano reggiano a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • cipollotti a pezzi
    3
  • di radice di zenzero fresco a fettine sottili
    10 g
  • di piselli surgelati
    400 g
  • di acqua
    150 g
  • di dado per brodo vegetale
    ½ cucchiaino
    ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pasta secca tipo farfalle
    400 g
  • di zafferano in polvere (0,1 g)
    1 bustina
  • di burro, non salato
    20 g
  • di prosciutto crudo a strisce
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 789 kcal / 3305 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...