Fusilli alle cozze piccanti

Fusilli alle cozze piccanti

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di cozze fresche, pulite
  • 500 g di acqua
  • 50 g di scalogno
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco piccolo e senza semi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di vino bianco, secco
  • 350 g di acqua circa fino ad arrivare a 700 g di liquido
  • 350 g di pasta secca tipo fusilli
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 120 g di pomodori ciliegino in quarti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...