Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di olio di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 50 g di panna
- 130 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale in pasta
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 1 cucchiaio preparato di erbe aromatiche secche per pizza
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di pepe macinato
- 200 g di pasta secca, senza glutine (prodotto secco)
- 100 g di foglie di spinaci, surgelate, scongelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2326 kJ / 549 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Sformato di pasta
50 Min
Insalata di pasta
35 Min
Carbonara vegetariana
30 Min
Peperoni con tofu e fagioli
1 Std.
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Insalata di broccoli con pinoli
5min
Pasta al tonno e melanzane
30 Min
Riso al pomodoro one-pot
30 Min