Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- 1000 g di vongole, pulite
- 400 g di acqua, fino a raggiungere 750 g di liquidi
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di pomodori ciliegino, a metà
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 350 g di pasta secca tipo farfalle di ottima qualità
- 15 g di pinoli interi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Petti di pollo alla pizzaiola
55 λεπτ.
Zuppa di pesce misto
40 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Pollo con purea di patate
1 Std. 15 Min
Penne con le cozze
Brak ocen
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Pollo ai peperoni
1 godz. 5 min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 min
Pasta al tonno e melanzane
30 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Penne al tonno
35 min