Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di aglio
    1 spicchio
  • di olive nere, denocciolate
    130 g
  • di filetti di acciuga, sott'olio sgocciolati
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
    500 g
  • di capperi sotto sale sciacquati per dissalarli
    20 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo penne rigate
    360 g
  • di pepe
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 479 kcal / 2006 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...