Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 130 g di olive nere, denocciolate
- 30 g di filetti di acciuga, sott'olio sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati per dissalarli
- 1 pizzico di sale
- 360 g di pasta secca tipo penne rigate
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti alla carbonara
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Bucatini all'amatriciana
45 min.
Spaghetti alla carbonara
30min
Riso casimiro
45 min.
Penne broccoli, salsiccia e olive
40 min.
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30 min.
Bucatini all'amatriciana
45 min.
Spaghetti al sugo di pancetta
35min
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Insalata di pasta alle verdure
1h