Spaghettini ai peperoni

Spaghettini ai peperoni

4.6 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • peperone giallo
    1
  • peperone verde
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 rametto
  • di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di aglio
    2 spicchi
  • di pomodori pelati a cubetti (1 cm)
    250 - 300 g
    250 - 300 g di pomodori perino, tipo San Marzano, a cubetti (1 cm), spellati e senza semi
  • di capperi sotto sale dissalati (precedentemente ammollati in acqua tiepida)
    40 g
  • di olive nere, denocciolate
    50 g
  • di pasta secca tipo spaghettini
    320 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 424 kcal / 1774 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...