Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino a pezzi
- 100 g di cubetti di lardo
- 160 g di cipolla a pezzi
- 320 g di pasta secca tipo rigatoni
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2458.1 kJ / 587.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta patate e speck
40min
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Pasta gratinata
50 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Pasta integrale con toma Piemontese filante
30 min
Tubettini alla maiorese
55 min
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Spaghetti al vino rosso
30 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Vermicelli aglio e olio
25 min
Pasta alla bagossa
50 min