Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 8 gamberoni interi, con il guscio e puliti, le teste e le code separate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di brandy
- 50 g di vino bianco, secco
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45 Min
Pepata di cozze
55 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Penne con le cozze
Brak ocen
Linguine al salmone e vodka
20min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Lasagne classiche
2 Std.
Brodo di pesce e gamberi
20min
Cozze in salsa di pomodoro piccante
45 Min
Spaghettini ai peperoni
50 Min