Linguine ai gamberoni

Linguine ai gamberoni

4.3 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • gamberoni interi, con il guscio e puliti, le teste e le code separate
    8
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di aglio
    1 spicchio
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe
    1 pizzico
  • di brandy
    20 g
  • di vino bianco, secco
    50 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
    400 g di polpa di pomodoro, a pezzi
  • di pasta secca tipo linguine
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 594 kcal / 2485 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...