Penne risottate con le cozze

Penne risottate con le cozze

4.7 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
    4 - 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • di acqua
    250 g
  • di cozze fresche pulite
    1000 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di scalogno a metà
    30 g
  • spicchi di aglio
    3
  • peperoncino rosso (opcjonalnie) piccante, piccolo, senza semi
    1
    ⅓ di cucchiaino di peperoncino secco piccante
  • di vino bianco secco (opcjonalnie)
    50 g
  • di pomodorini a metà
    120 g
  • di concentrato di pomodoro
    40 - 50 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo penne o pasta corta di formato simile
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...