Spaghettini al sugo di cozze e vongole

Spaghettini al sugo di cozze e vongole

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di cozze, pulite
    1000 g
  • di vongole, pulite
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolla a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di aglio
    1 spicchio
  • peperoncino piccante fresco senza semi, preferibilmente rosso
    1
  • di vino bianco, secco
    50 g
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo spaghettini
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 432 kcal / 1807 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...