![Spaghettini al sugo di cozze e vongole Spaghettini al sugo di cozze e vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7CD86CE-D13D-48DB-A32D-8125B4D3D598/Derivates/4ff05a15-5c65-48dd-9127-c3248d51b6f0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze, pulite
- 500 g di vongole, pulite
- 500 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, preferibilmente rosso
- 50 g di vino bianco, secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Insalata di riso
40 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Farfalle con vongole e pomodorini
Nessuna valutazione
Linguine ai gamberoni
30 Min
Penne all'arrabbiata
Nessuna valutazione
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Pollo alla pechinese
Nessuna valutazione
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 Min
Sugo alla bolognese
3h 15min
Tiramisù
5h 40min