Tagliatelle fresche ai funghi porcini

Tagliatelle fresche ai funghi porcini

3.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • di farina + q.b. per il piano di lavoro
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
Salsa ai funghi
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di aglio
    1 spicchio
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di funghi porcini freschi a fette
    150 - 200 g
    50 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua per 20 min. e strizzati
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di acqua
    1200 g
  • di pepe nero macinato fresco
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 558 kcal / 2337 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...