Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 250 g di acqua + q.b.
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di scalogno a metà
- 3 spicchi di aglio
-
1
peperoncino rosso piccante piccolo, senza semi
(opcjonalnie)
lub ⅓ di cucchiaino di peperoncino rosso secco (opcjonalnie) - 50 g di vino bianco, secco (opcjonalnie)
- 120 g di pomodori ciliegino a metà
- 40 - 50 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 350 g di pasta secca, tipo penne o pasta corta di formato simile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Frappè di fragole
5 Min
Glassa al cioccolato
20 min.
Bocconcini di pollo al limone
45 min.
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Arrosto di vitello in crosta di erbe aromatiche con patate e verdure
3h
Penne con le cozze
Brak ocen
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 min.
Tortiglioni salsiccia e funghi
35min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Penne al tonno
35min