![Penne risottate con le cozze Penne risottate con le cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B35C6589-367E-4F16-AD57-B8A4DC4E280E/Derivates/3DAC5002-DF5C-4E1E-BC84-D698BEE4E3C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 250 g di acqua + q.b.
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di scalogno a metà
- 3 spicchi di aglio
-
1
peperoncino rosso piccante piccolo, senza semi
(opcjonalnie)
lub ⅓ di cucchiaino di peperoncino rosso secco (opcjonalnie) - 50 g di vino bianco, secco (opcjonalnie)
- 120 g di pomodori ciliegino a metà
- 40 - 50 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 350 g di pasta secca, tipo penne o pasta corta di formato simile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce misto
40 min
Filetto di manzo con burro all'aglio ed erbe aromatiche
2 Std. 15 Min
Tiramisù
5h 40min
Baguette
4h
Pasta sfoglia veloce
Brak ocen
Insalata di salsiccia e formaggio
10min
Gulasch di vitello con funghi porcini
1 Std. 30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1sa 5 dk
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
Brak ocen
Risotto ai frutti di mare
1j 15 menit
Tortiglioni salsiccia e funghi
35 min
Linguine ai gamberoni
30 min