Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g di Parmigiano, a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale + q.b.
- 250 g di patate, pelate e a fette sottili (1-2 mm)
- 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 Min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45 Min
Barrette al sesamo
30 Min
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Knöpfli
50 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
Brak ocen
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Sugo alla bolognese
3h 15min
Focaccia di patate
2h 50min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min