Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso
- 50 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodori pelati a pezzi (2-3 cm), freschi o in scatola
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano di Mund
45 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Penne alla puttanesca
35 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Penne al tonno
35 min