Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

4.3 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano a pezzi (3 cm)
    60 g
  • di pecorino (opcjonalnie) a pezzi (3 cm)
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di cipolle
    30 g
  • di guanciale di maiale a listarelle (1 cm)
    150 g
    150 g di pancetta di maiale, a cubetti
  • di pasta secca tipo spaghetti
    350 g
  • uova
    3
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607 kcal / 2540 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...