Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta

Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carota a pezzi (2-3 cm)
    70 g
  • di sedano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di aglio
    1 spicchio
  • di cipolla
    30 g
  • di carne trita di manzo
    150 g
  • di carne trita di maiale
    150 g
  • di acqua
    180 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di basilico fresco lavate ed asciugate delicatamente
    5 - 6 foglie
  • di concentrato di pomodoro
    100 g
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • foglia di alloro, fresca
    1
  • di pasta secca all'uovo tipo pappardelle
    320 g
  • di ricotta
    300 g
  • di burro a pezzi (2 cm)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 687 kcal / 2875 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...