![Pasta con salsa al tonno Pasta con salsa al tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39963B1A-6158-48F9-A1FA-23AAD141B15B/Derivates/FFB062E3-B1C0-4382-AA75-54F7D0F6CA0D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al tonno
- 160 g di cipolle, tagliate a metà
- 20 g di olio di oliva
- 2 scatole di tonno, in acqua salata, 150 g, (MSC), sgocciolato (peso netto sgocciolato totale: 310 g)
- 450 g di pomodori ciliegini, tagliati a metà
- 120 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di sale
Pasta
- 2 ½ litri di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca (ad es. pappardelle)
- ½ mazzetto di basilico, fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2813 kJ / 669 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti al sugo di pancetta
35 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Focaccia con pomodori
40 min
Spaghetti alla carbonara
35 min
Insalata di pasta estiva con zucchine
30min
Insalata di fagioli e cavolfiore
10 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min
Panini farciti al salmone e cavolo cinese
15 min
Penne al tonno
35 min
Chawan mushi
35 min
Muffin con carote e noci
45 min