Pasta con salsa al tonno

Pasta con salsa al tonno

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Salsa al tonno
  • di cipolle tagliate a metà
    160 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • di tonno, in acqua salata 150 g, (MSC), sgocciolato (peso netto sgocciolato totale: 310 g)
    2 scatole
  • di pomodori ciliegini tagliati a metà
    450 g
  • di mascarpone
    120 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Pasta
  • di acqua
    2 ½ litri
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pasta secca (ad es. pappardelle)
    400 g
  • di basilico fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 669 kcal / 2813 kJ
Białko 35.9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...