Bucatini all'amatriciana
TM5 TM6

Bucatini all'amatriciana

4.9 (25 ocen)

Składniki

  • 40 g di Pecorino romano a pezzi (3 cm)
  • 1 peperoncino rosso, lungo
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pancetta di maiale, disossata, senza cotenna a dadini (2 cm)
  • 400 g di pomodori pelati in scatola
    lub 300 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 360 g pasta secca, tipo bucatini (vedere varianti)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2197 kJ / 525 kcal
Białko
21.4 g
Węglowodany
67.5 g
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy