Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Pecorino romano a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso, lungo
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale, disossata, senza cotenna a dadini (2 cm)
-
400
g di pomodori pelati in scatola
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 360 g pasta secca, tipo bucatini (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Spaghetti alla carbonara
35 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Penne alla puttanesca
35 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 Min
Sugo alla bolognese
3 godz. 15 min
Cornetti con carne macinata
30 Min