Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 20 grains de poivre
- 600 g de poireau, coupé en tronçons (5 cm)
- 30 g de beurre doux
- 20 g de farine de blé
- 230 g de lait
- 130 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 262 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives au jambon
1h 15min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Poireaux vinaigrette
35min
Betteraves marinées aux framboises
1h 35min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Salade de chou romanesco, poire et roquefort
25min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15min
Poireaux vinaigrette au miso
35min
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Salsifis à la provençale
1u.
Carottes au cumin
35min
Navets vapeur (200-600 g)
30min