Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 20 grains de poivre
- 600 g de poireau, coupé en tronçons (5 cm)
- 30 g de beurre doux
- 20 g de farine de blé
- 230 g de lait
- 130 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 262 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux vinaigrette au miso
35 Min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40 Min
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1 Std.
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12h 45min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1 Std. 30 Min
Navets vapeur (200-600 g)
30 Min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 Min
Poireaux vinaigrette
35 Min
Chou-fleur en soufflé
55 Min
Asperges à la flamande
25 Min
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Salade de chou romanesco, poire et roquefort
25 Min