Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de poivron rouge, taillé en lanières
- 150 g de poivron jaune, taillé en lanières
- 150 g de poivron vert, taillé en lanières
- 1 branche de romarin frais
- 30 g de vinaigre balsamique
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Fondue de poireaux
25min
Courgettes à la menthe
30min
Poivrons marinés
55min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40min
Mijoté d'aubergine
35min
Mash de pommes de terre, piquillos et olives
45min
Compotée de tomates, poivrons et olives
35min
Carottes au cumin
35min
Ecrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
40min
Carottes parfumées
5min
Ratatouille grand format
1h