Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de poivron rouge, taillé en lanières
- 150 g de poivron jaune, taillé en lanières
- 150 g de poivron vert, taillé en lanières
- 1 branche de romarin frais
- 30 g de vinaigre balsamique
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Courgettes à la menthe
30min
Compotée de tomates, poivrons et olives
35min
Tomates provençales
45min
Poivrons marinés
55 min
Salade de poivrons confits à la tunisienne
50min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40min
Poivron farci au risotto de romarin
1 godz. 15 min
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1 godz. 35 min
Carottes au cumin
35min
Mijoté d'aubergine
35min
Caviar d'aubergine "express"
20min