Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 1 cebolla cortada en cuartos
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 2 ramitas de perejil fresco
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 600 g de agua
- 20 g de zumo de limón
- 100 g de picatostes para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.48 g
- Węglowodany
- 28.53 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 8.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min.
Sopa de cebolla
1j 10 menit
Crema de ajo con puerro y patatas
45 min
Sopa de pasta y judías pintas
40 min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30 min.
Sopa de arroz y garbanzos
30 min.
Sopa griega de garbanzos
25 min.
Crema de cebolla con cerveza
1j 10 menit
Crema bretona (de judías blancas)
30 min.
Sopa de yogur con garbanzos
40 min
Crema de canónigos
20p
Crema de judías blancas y verduras
30 min.