Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de chalota
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de espárragos verdes finos
- 130 g de panceta fresca de cerdo sijn corteza, cortada en dados (5 mm)
- 1 ½ cucharadita de sal
- 800 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 350 g de pasta corta seca tipo farfalle (tiempo de cocción 10 min) de buena calidad
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la amatriciana
25min
Fusilli con alcachofas y guisantes
25min
Risotto con espárragos y chirlas
45min
Pappardelle con rúcula y requesón
1h
Risotto a la milanesa
30min
Risotto al vino tinto
25min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25min
Risotto cuatro quesos
25min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35min
Tortiglioni con salchichas y setas
35min
Farfalle a los cuatro quesos
25min
Risotto de parmesano y tomates secos
35min