Huevos en cocotte con espinacas, queso, salmón y aguacate

Huevos en cocotte con espinacas, queso, salmón y aguacate

4.5 55 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • mantequilla para engrasar los moldes
  • 10 g de mantequilla
  • 150 g de espinacas baby frescas
  • 2 pellizco de sal
  • 50 g de queso emmental rallado
  • 4 huevos (a temperatura ambiente)
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 300 g de agua
  • 100 g de pan de centeno cortado en tiras gruesas y tostado
  • 1 aguacate maduro, sin piel ni hueso
  • 80 g de salmón ahumado en tiras
  • 1 cucharada de cebollino fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 19 g
Kalorie 1219 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...