Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
cebolla en trozos
lub 1 puerro (solo la parte blanca) en rodajas - 1 zanahoria pelada partida en 2-3 trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 - 8 hojas de escarola (las hojas exteriores más oscuras) limpias y troceadas
- 1 patata en trozos
-
500
g de caldo de verduras
lub 500 g de agua con una pastilla de caldo - 1 pellizco de pimienta molida
- 18 - 24 dados de queso feta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de apio
40min
Crema de acelgas y piñones
45min
Crema de lechuga
40min
Crema suave de cebolla con sabayón de limón para dos
40min
Crema de hinojo
30min
Sopa de endibia y manzana con brocheta de tofu
30min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Crema de calabaza con queso azul
30min
Vichyssoise de apio
40min