Sopa griega de garbanzos

Sopa griega de garbanzos

3.8 79 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva (y un poco más para servir)
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
  • 2 ramitas de perejil fresco
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 600 g de agua
  • 20 g de zumo de limón
  • 100 g de picatostes

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 237 kcal / 990 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...