Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva (y un poco más para servir)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 2 ramitas de perejil fresco
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 600 g de agua
- 20 g de zumo de limón
- 100 g de picatostes
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30 min
Crema de champiñones
20 Min
Sopa de cebolla
1 godz. 10 min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 Min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30 min
Crema de batatas y garbanzos
35 Min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Sopa de yogur con garbanzos
40 Min
Crema de judías blancas con espinacas
30 min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35 Min
Crema de judías blancas y verduras
30 min