Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 petit chou frisé, coupé en quatre, puis en chiffonnade, et une grande quantité d'eau
- 350 g de carotte, coupée en deux dans la longueur
- 300 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de lardons
- 1 cube de bouillon de volaille
- 180 g de vin blanc
- 300 g d'eau
- 1 petite pintade, coupée en six morceaux
- 5 petites pommes de terre, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2052 kJ / 488 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h
Endives au jambon
1h 15min
Joues de porc à la bière
1h 10min
Lapin marengo
1h
Lapin à la moutarde
1h
Lapin au cidre et purée céleri-pomme
1h 10min
Caille aux raisins
45min
Alicuit de canard
1h
Lapin braisé au vin moelleux
55 Min
Rognons de veau au xérès
25 Min
Chou farci à la sauce tomate
1 Std. 45 Min
Rognons de veau sauce madère
20 Min