Crème de haricots blancs au jambon sec

Crème de haricots blancs au jambon sec

4.4 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de haricots blancs en boîte rincés et égouttés
  • ½ cube de bouillon de légumes
  • 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g d'eau
  • 2 tranches de jambon de Bayonne
  • 6 feuilles de roquette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 331 kJ / 79 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...