Tomatoes Stuffed with Mushrooms and Nuts

Tomatoes Stuffed with Mushrooms and Nuts

4.6 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 portions

Składniki

  • mixed nuts (e.g. almonds, walnuts)
    50 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • onions quartered
    50 g
  • ripe tomatoes (Ø 5-6 cm)
    1300 g
  • fresh mushrooms (e.g. button, oyster)
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fresh mint leaves
    10 - 12
    1 tsp dried mint
  • fresh parsley leaves only, plus extra for garnishing
    4 - 5 sprigs
  • white long grain rice
    75 g
  • freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 392 kcal / 1644 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...